Cel variable amb ruixats intensos

Dia rúfol. Les pluges han descarregat més de 50 mm al Pirineu. No plourà a tot arreu ni de la mateixa manera, però allà on descarregui ho pot fer amb forta intensitat. Les màximes amb prou feines tocaran, cap al sud, els 30 ºC. Un dia més, ens allunyarem de la calor habitual de l'agost.

Actualitzat

Si la calor canicular, la de llarga durada i intensa, ja la podem donar per perduda, el sol es farà de pregar. De ben segur que l'estiu no s'ha acabat, i tindrem dies radiants de sol i de calor, però, ara per ara, caldrà esperar uns dies més. L'atmosfera freda i el vent humit del Mediterrani donaran peu a parlar de núvols i de ruixats cada dia.

Els núvols taparan de bon matí gran part del país amb ruixats al Pirineu i Prepirineu, localment intensos. També hi haurà ruixats dispersos a les comarques de Tarragona. A la tarda, apareixeran algunes clarianes per Ponent i per l'interior de les Terres de l'Ebre. La situació de pluges es mantindrà molt activa al Pirineu, Prepirineu, nord de la Depressió Central i massís del Port, on poden ser intensos. A la resta de zones, el temps serà insegur. Les comarques on no plourà o plourà poc seran les del litoral central, sud de la Costa Brava i sud de la plana de Lleida.

Registres de pluja fins a les 14 del matí:

 

Màximes més curtes. Les temperatures matinals han pujat lleugerament per efecte de la nuvolositat de la nit i matinada. El mateix cel cobert, però al migdia, facilitarà que les màximes es quedin curtes. Els valors més alts del dia amb prou feines tocaran els 30 ºC al sud del país.

I els pròxims dies...

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut