Síria

Els jihadistes de l'Estat Islàmic reivindiquen en un vídeo la decapitació d'un periodista nord-americà

En un vídeo penjat a internet, els jihadistes mostren la suposada decapitació de James Foley, desaparegut des del 2012 quan cobria el conflicte a Síria

RedaccióActualitzat

Els extremistes de l'Estat Islàmic apugen el to de les amenaces cap als Estats Units. En un vídeo penjat a internet, mostren la suposada decapitació del periodista nord-americà James Foley, desaparegut des del 2012 quan cobria el conflicte a Síria.

Els jihadistes, que l'haurien tingut segrestat des de llavors, diuen que la decisió del president nord-americà Barack Obama d'intervenir a l'Iraq ha propiciat el desenllaç. Tot seguit, un encaputxat que parla anglès el decapita.

El vídeo comença amb el discurs que va fer Obama el passat 7 d'agost quan va anunciar l'inici dels bombardejos sobre l'Estat Islàmic al nord de l'Iraq per frenar el seu avançament cap al Kurdistan i permetre l'assistència humanitària als més de mig milió de desplaçats . Després, Foley demana a la seva família i amics que es rebel·lin contra les autoritats nord-americanes, les quals, diu, han clavat "l'últim clau del seu taüt" en bombardejar l'Iraq. Serè i vestit amb una granota de color taronja i en una zona desèrtica, Foley afirma: "M'agradaria tenir més temps, veure la meva família un altre cop, però aquest vaixell ja ha salpat. Al cap i a la fi, suposo que m'agradaria no ser nord-americà."

L'home encaputxat assegura que "els musulmans de tota mena i condició han acceptat l'Estat Islàmic com els seus líders" i amenaça els EUA: "Qualsevol intent teu, Obama, de negar als musulmans el seu dret a viure en seguretat sota el califat acabarà amb el vessament de sang del teu poble". Finalment, degolla el periodista.

Però l'amenaça en el vídeo no acaba aquí. El botxí amenaça de matar un altre periodista nord-americà segrestat, Steven Joel Sotloff. La condició és que els Estats Units deixin d'intervenir a l'Iraq. La Casa Blanca no ha confirmat a hores d'ara la veracitat de les imatges.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut