JARC denuncia endarreriments en els pagaments de les comandes del maig dels importadors russos. (Foto: ACN)
JARC denuncia endarreriments en els pagaments de les comandes del maig dels importadors russos. (Foto: ACN)
Lleida

El sindicat agrari JARC convoca la primera mobilització a Catalunya contra el veto rus a fruites i verdures

El sindicat JARC ha convocat per divendres a Lleida la primera manifestació, que demanarà a la UE que subvencioni no collir fruita, igual que ja ho fa amb la que es retira del mercat per beneficència

RedaccióActualitzat

El sindicat agrari JARC ha convocat la primera mobilització a Catalunya contra els efectes del veto rus a la importació de fruita. Serà divendres a les 11 del matí a Lleida. Reclamaran que Europa subvencioni no collir la fruita, igual que ja ho fa amb la que es retira del mercat per beneficència.

Des de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya argumenten que la indústria de fer sucs ja està col·lapsada i que la fruita de pinyol s'acabarà fent malbé a les cambres. Per això defensen, a més de la retirada, l'opció de no collir-la dels arbres per evitar costos i, fins i tot, destinar-la a l'alimentació animal. Diuen, a més, que això també beneficia els pagesos que no formen part d'una organització de productors.

Els agricultors creuen que es tracta d'una negligència política i reclamen aranzels per als productes de fora d'Europa. A més, denuncien endarreriments en els pagaments dels importadors russos de les comandes que s'hi van portar al maig.

Anar al contingut