Prada de Conflent

CDC mira de convèncer Pujol perquè comparegui al Parlament

Rull diu que el partit ha traslladat a l'expresident la "necessitat" que comparegui a la cambra, però afegeix que ha de ser el mateix Pujol qui prengui la decisió

RedaccióActualitzat

Convergència mira de convèncer l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol que comparegui a la cambra catalana, com han demanat la majoria de partits. Així ho ha assegurat el coordinador general de CDC, Josep Rull, a la Universitat Catalana d'Estiu, on ha explicat que el coordinador de Règim Intern i Comunicació de CDC, Francesc Sánchez, va ser l'encarregat de traslladar a l'expresident la "necessitat" que comparegui al Parlament.

Com que Sánchez també és responsable de la representació del partit en afers judicials, Rull ha volgut deixar clar que la reunió es va cenyir a l'àmbit "estrictament polític" i que en cap cas es van tractar qüestions judicials. "És una persona que forma part de la direcció del partit. Que li ha traslladat la seva consideració sobre la necessitat que comparegui al Parlament? Sí, ho hem fet, no podem negar que ha estat així. Però res a veure amb un element jurídic, és estrictament polític", ha insistit el número dos de CDC.

En la mateixa línia, ha explicat que ha estat Sánchez qui es va reunir amb Pujol perquè estiueja a Ribes de Freser, molt a prop de Queralbs, on es troba Pujol.

Rull, però, ha aclarit: "No n'hem demanat la compareixença, però en la mesura que hi ha una majoria (del Parlament) que ho vol, cal ser respectuós i valdrà la pena que aquestes explicacions es puguin dur a terme." En qualsevol cas, ha matisat que ha de ser l'expresident qui prengui la decisió.

Pel que fa a la querella per vulneració del secret bancari que ha presentat la família Pujol i el recurs contra la comissió rogatòria del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, Rull ho ha qualificat de decisió "estrictament privada" i "no en farem cap valoració". El dirigent de CDC ha afegit: "Hem iniciat un procés intern de refundació i no ens correspon valorar estratègies judicials de persones concretes. No participem de l'estratègia, és un tema estrictament particular."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut