Barcelona

L'ajuntament reforçarà la vigilància policial a la Barceloneta davant les queixes dels veïns pel turisme de borratxera

"Si cal més contundència policial a les nits, això està garantit tots aquests propers dies", ha dit la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona reforçarà la vigilància a la Barceloneta després de les mobilitzacions dels veïns en contra dels pisos turístics il·legals. Davant les queixes de la gent del barri per l'incivisme, el soroll i el turisme de borratxera dels estrangers, la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha assegurat: "Si cal més contundència policial a les nits perquè tot això no es produeixi, evidentment això està garantit tots aquests dies propers."

Homs s'ha volgut posicionar així al costat dels manifestants, als quals ha assegurat que "no estan sols" i ha promès "tolerància zero" contra l'incivisme. La regidora apunta a més que el servei d'inspecció ha estat reforçat.

Respecte al problema dels centenars de pisos turístics il·legals que els veïns asseguren que existeixen, Homs s'ha referit a la modificació del Pla d'Usos que l'ajuntament va aprovar fa poc més d'un any. Aquesta preveia una clàusula que obligava els habitatges d'aquest tipus a agrupar-se en blocs sencers.

Malgrat això, els veïns han convocat una altra manifestació per aquest dimecres al vespre. "Nosaltres el que no volem és que el turista tregui el veí de tota la vida de la Barceloneta", ha dit el president de l'associació de veïns del barri, Oriol Casabella.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut