Pròxim Orient

Israel mata tres comandants del braç armat de Hamas en un raid aeri al sud de la Franja de Gaza

L'exèrcit israelià confirma l'operació des del seu compte a Twitter

RedaccióActualitzat

Tres comandants de les Brigades Ezzedin al-Qassam, el braç armat de Hamas, han mort en un raid aeri israelià a Rafah, al sud de la Franja de Gaza, segons ha confirmat la mateixa organizació islàmica palestina. Els tres morts han estat identificats com a Mohamed Abou Shamala, Raëd al-Atar i Mohamed Barhoum. Els dos darrers eren membres de l'alta comandància de les brigades i Mohamed Abou Shamala, el cap d'Al-Qasam al sud de la Franja de Gaza. En els atacs, també haurien mort quatre nens, segons fonts mèdiques. Així doncs, Israel ha colpejat la cúpula.

L'exèrcit israelià ha confirmat l'operació des del seu compte a Twitter.

L'exèrcit també ha informat a la xarxa social que Shamala i Al-Atar van estar implicats en l'assassinat de soldats israelians.

Un altre atac israelià va costar la vida aquest dimecres a la dona i a un fill del cap de les Brigades, Mohamed Deif, encara viu, segons els islamistes.  Els bombardejos nocturns a Rafah,a  més, han ensorrat un edifici, amb el resultat d'almenys vuit palestins morts. No se sap si els responsables de Hamas estan inclosos en aquest balanç.

Els fets passen després que el primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, va advertir que podrien endurir l'"operació Marge Protector" contra la Franja de Gaza i que l'ofensiva de l'exèrcit hebreu contra Hamas es mantindrà fins que la seguretat d'Israel estigui garantida.

El Consell de Seguretat de l'ONU reclama a israelians i palestins que tornin a la taula de negociacions per trobar una solució estable al conflicte de Gaza. Des que es va trencar la treva entre Israel i HamAs, aquest dimarts, ja han mort a Gaza una trentena de civils.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut