Madrid

El Suprem desestima els recursos de Catalunya i Andalusia i rebutja ajornar l'aplicació de la "llei Wert"

L'alt tribunal desestima els recursos presentats per la Generalitat i la Junta d'Andalusia, que demanaven la suspensió cautelar d'un decret sobre la nova Formació Professional Bàsica

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha desestimat els recursos que la Generalitat i la Junta d'Andalusia havien presentat contra l'aplicació de la "llei Wert". El recurs de la Generalitat i de la Junta demanava la suspensió cautelar d'un decret sobre la Nova Formació Professional Bàsica i, en el cas d'Andalusia, també d'un altre sobre la implantació del nou currículum de Primària. Els dos governs autònoms al·legaven falta de temps per poder aplicar els canvis que suposa la LOMCE i falta de pressupost per dur-los a terme. El Suprem els ha tombat els recursos argumentant que no es pot ajornar l'aplicació d'una llei que ja està aprovada.

D'aquesta manera, l'alt tribunal dóna la raó al Ministeri d'Educació i obliga la Junta d'Andalusia i la Generalitat a pagar les costes judicials.

La LOMCE entra en vigor al setembre a primer, tercer i cinquè de Primària, i també s'hauria de començar a implantar l'FP Bàsica. A Catalunya, la Generalitat ha donat instruccions a les escoles perquè no canviïn res del currículum de Primària i ha dit que, de moment, no implantarà l'FP Bàsica perquè no té pressupost i perquè tampoc creu en aquest model per als nois i noies que tenen dificultats per treure's l'ESO.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut