Barcelona

Manos Limpias es querellarà contra Carme Forcadell per provocació a la sedició

El sindicat d'ultradreta considera que la presidenta de l'ANC ha incorregut en el delicte de provocació a la sedició en liderar la societat civil cap a la independència de Catalunya

RedaccióActualitzat

El sindicat d'ultradreta Manos Limpias es querellarà contra Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, perquè considera que ha incorregut en el delicte de provocació a la sedició en liderar la societat civil cap a la independència de Catalunya. Segons ha avançat el secretari general del sindicat, Miguel Bernad, a Catalunya Ràdio, això vol dir que la societat civil fa una crida per subvertir l'ordre constitucional.

La querella, segons el sindicat, es basa en declaracions fetes per Forcadell, com la que advertia a Catalunya Ràdio que s'hauria d'acabar trencant la legalitat espanyola perquè l'Estat no permetrà la consulta, però també amb acords concrets entre ajuntaments i l'assemblea i declaracions de diversos testimonis.

Manos Limpias preveu formalitzar la querella als jutjats de Barcelona la setmana que ve. Ara estudia si la planteja aquí o davant l'Audiència Nacional de Madrid.

Quan estigui aprovada la llei de consultes al Parlamentel sindicat no descarta querellar-se contra el president Mas i el líder d'ERC Oriol Junqueras.

Anar al contingut