Estats Units

Els dos nord-americans infectats amb l'Ebola surten de l'hospital després de rebre un tractament experimental

El metge Kent Brantly i la missionera Nancy Writebol han estat els dos primers infectats pel virus tractats amb un fàrmac experimental en un hospital d'Atlanta, el mateix que es va subministrar a Miguel Pajares

RedaccióActualitzat

El metge Kent Brantly i la missionera Nancy Writebol, tots dos de nacionalitat nord-americana, han sortir de l'hospital després de curar-se del virus. Segons l'Hospital Universitari Emory d'Atlanta, on estaven ingressats, cap dels dos presenten cap risc per a la salut pública. Les anàlisis de sang han refermat que no queda rastre del virus. 

En una roda de premsa, Kent Brantly ha agraït a Déu que li hagi salvat la vida. "Avui és un dia miraculós. Sóc viu, curat i m'he retrobat amb la meva família. Com a metge missionaer, mai vaig pensar que podria estar en aquesta situació". 

Brantly i Writebol van ser els primers pacients infectats que van ser tractats amb un fàrmac experimental, el mateix que es va subministrar al capellà espanyol Miguel Pajares. Fins llavors, el fàrmac només havia estat assajat en micos. Brantly va arribar als Estats Units el 2 d'agost a bord d'un avió medicalitzat i enmig de fortes mesures de seguretat. Uns dies més tard hi va arribar la missionera Nancy Writebol. 

Mentrestant, la situació als països afectats continua sent molt complicada. L'Organització Mundial de la Salut ha elevat fins a 1.350 el nombre de persones que han mort per Ebola a Guinea, Sierra Leone, Libèria i Nigèria.

Disturbis a Libèria

Justament un dels llocs on més victimes s'ha cobrat l'Ebola és West Point, un suburbi de la capital de Libèria on més de 50 mil persones estan confinades per la quarantena dictada pel govern. En les últimes hores s'han començat a distribuir aliments i agua per calmar els ànims després dels aldarulls de dimecres que van obligar el govern a decretar el toc de queda nocturn i a mobilitzar l'exèrcit.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut