La tarda portarà més tempestes localment intenses

Tercer dia consecutiu amb el cel gris. La tarda continuarà molt insegura, amb risc de pluges gairebé a qualsevol punt del país i amb alguns ruixats localment intensos. El sol traurà el nas dissabte, tot i que els quedaran alguns ruixats de matinada.

Alberto AlcántaraActualitzat

Divendres és un dia gris i plujós. Un nou refredament de l'atmosfera i l'entrada de vent humit, des de la Mediterrània cap a l'interior, fa que el temps sigui molt inestable amb caràcter general. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té activat l'avís d'intensitat de pluja a tot el país. Protecció Civil de la Generalitat ha activat en ALERTA el pla INUNCAT.

El dia ha despertat gris i amb tempestes, que han viatjat de sud-oest a nord-est i han arribat a tocar la costa. Al llarg del matí, han arribat nous ruixats, tant a la meitat oriental com també cap a les comarques del nord de Lleida. Els registres màxims arribaven als 82 mm a Segur de Calafell.

La inestabilitat continuarà durant les hores centrals del dia, en què podrà ploure a qualsevol indret del país, amb nous ruixats també entrant des de la banda del sistema Ibèric cap a les comarques de Tarragona. De cara a la nit, es pot repetir la situació d'aquesta darrera matinada, amb els ruixats en retirada cap al nord-est.

Les temperatures es mantindran molt estables, suaus de matinada i poc caloroses a migdia. Les màximes més altes es mouran entre els 22 i els 29 ºC, força per sota dels valors habituals per aquestes dates.

Els ruixats també afectaran l'interior del País Valencià. A les Balears només arribaran intervals de núvols.

I el cap de setmana...

Sense cap mena de dubte, el temps millorarà i el sol tornarà. Ara bé, dissabte el sol lluirà a les comarques de l'interior i, en canvi, ronsejarà a la costa. Diumenge es preveu pas de núvols alts que poden deixar el cel mig enterbolit, a banda de la nuvolositat més compacta que es mantindrà a estones al litoral.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut