Barcelona

La patronal catalana dels apartaments turístics culpa l'ajuntament del conflicte de la Barceloneta

La patronal assegura que la restricció temporal de noves llicències per part de l'ajuntament ha provocat un efecte invers i ha fet que la majoria d'allotjaments ara siguin il·legals

RedaccióActualitzat
El malestar dels veïns de la Barceloneta per les molèsties que els provoca el turisme de borratxera ha reobert el debat sobre els apartaments turístics a Barcelona. L'oferta d'apartaments turístics sense llicència supera de molt la legal. A la Barceloneta hi ha una setantena de pisos regularitzats, però, per exemple, només a Airbnb, un dels portals que posen en contacte particulars per al lloguer d'apartaments, se n'oferia gairebé mig miler aquest dijous.

L'Ajuntament va intentar posar fre a la proliferació d'aquests pisos aturant la concessió de llicències en les zones més saturades de la ciutat, però això, segons la Federació Catalana d'Apartaments Turístics, ha provocat un efecte rebot. Ha fet que la majoria de l'oferta sigui irregular, i per això demana que s'aixequi la prohibició. El president de la federació, Lluís Torrent, també ha volgut remarcar que només hi ha 624 llicències legals d'ús per a apartaments turístics mentre que n'hi ha 17.500 d'hoteleres.

La federació espera que, amb la reobertura del debat sobre els apartaments, es trobi una solució al problema.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut