Imatges difoses pels Mossos relacionades amb el cas.
Imatges difoses pels Mossos relacionades amb el cas.
Barcelona

Una noia simula el seu propi segrest perquè el pare li pagui la producció d'un disc

Els Mossos d'Esquadra detenen una noia de 22 anys per haver fingit que l'havien segrestat a la República Dominicana per aconseguir 6.000 euros per a la producció d'un disc

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut una noia de 22 anys per haver fingit el seu propi segrest a la República Dominicana per aconseguir que el seu pare pagués 6.000 euros d'un suposat rescat que servirien per finançar la producció d'un disc. La noia, que vol ser cantant, va simular el segrest amb la col·laboració del seu xicot, que havia conegut feia uns mesos per internet.

El pare, veí de la comarca de l'Anoia, va denunciar el 15 d'agost que havia rebut una trucada de la seva filla plorant des de la República Dominicana, en la qual un home amb accent sud-americà l'avisava que la noia corria perill. Després de tres dies sense notícies, el dia 18 va rebre una altra trucada en la qual es tornava a sentir el plor de la filla i el presumpte segrestador exigia un pagament de 6.000 euros per no matar-la, una exigència que es va anar repetint els dies següents.

La investigació policial va descobrir que la noia havia viatjat el 14 d'agost a Santo Domingo, sense comunicar-ho a la seva família i només amb bitllet d'anada, per trobar-se amb un noi a qui havia conegut feia uns mesos per internet i amb qui havia començat una relació sentimental. Després d'investigar les xarxes socials i l'entorn de la jove, els Mossos van poder identificar el nòvio, considerat el presumpte segrestador, i comunicar-ne les dades a la policia dominicana.

Quan el Departament d'Investigacions de Segrestos de la Policia de la República Dominicana va localitzar la jove, que estava voluntàriament a casa del seu xicot, aquesta va reconèixer que tot era un muntatge per obtenir diners del seu pare i pagar-se la producció musical d'un disc. El noi, de 23 anys, va ser detingut i a la noia se la va retornar a l'estat i l'endemà va ser detinguda en arribar a l'aeroport Adolfo Suárez, per un delicte d'amenaces condicionals i simulació de delicte.

Anar al contingut