Madrid

Un de cada quatre turistes estrangers a Espanya han triat Catalunya com a destí aquest any

La comunitat ha rebut 9,3 milions de visitants de fora entre els mesos de gener i juliol

RedaccióActualitzat

Catalunya és la comunitat que ha rebut més turistes estrangers aquest any entre els mesos de gener i juliol: un de cada quatre visitants l'escullen per passar les seves vacances. En concret, els qui han triat Catalunya com a destí han estat 9,3 milions de viatgers. El segon i tercer lloc del rànquing són per a les illes, Canàries i Balears, respectivament.

Pel que fa a les dades generals, aquest any Espanya ha superat els 36,3 milions de turistes estrangers fins al juliol, un 7% més respecte al mateix període de 2013. Són dades de Frontur (l'Enquesta de Moviments Turístics en Frontera que difon el Ministeri de Turisme), que a més revelen que aquest mes de juliol han arribat a l'Estat fins a 8,3 milions de visitants. És la segona millor dada de la història, només superada a l'agost de l'any passat.

Respecte a la procedència dels turistes, cal destacar que el mercat rus ha caigut un 3,8% a causa de la devaluació del ruble. Segons ha anunciat el ministre de Turisme, José Manuel Soria, només al juliol el descens va ser del 2,1%.

Per contra, el país de què procedeixen més viatgers estrangers és el Regne Unit, amb un 23,3% del total d'entrades. En segon lloc es troba Alemanya, d'on van arribar uns 5,8 milions de turistes, i en tercera posició, França.

Sobre el tipus d'allotjament, ha crescut exponencialment el lloguer de vivendes, en detriment de les pernoctacions en hotels respecte al mes de juliol de l'any passat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut