Barcelona

Pujol, disposat a donar explicacions al Parlament sobre els diners ocults

L'expresident de la Generalitat hauria accedit a donar explicacions al Parlament sobre els diners que va confessar haver tingut sense declarar a l'estranger

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat hauria accedit a donar explicacions al Parlament sobre els diners que va confessar haver tingut sense declarar a l'estranger per la pressió del seu partit. Segons publica avui el diari "El País", Jordi Pujol, que avui no ha volgut fer declaracions des de Queralbs, on estiueja, està disposat a comparèixer a la cambra catalana, tal com han demanat la majoria de partits.

La Comissió d'Afers Institucionals fixarà la compareixença per a la primera setmana de setembre.

Sobre la compareixença de Pujol, el conseller de la Presidència i portaveu del govern català, Francesc Homs, ha assegurat que "quan algú és cridat a comparèixer al Parlament, ha de comparèixer", de manera que l'expresident de la Generalitat hauria "d'atendre la petició" de la cambra catalana.

Homs ha al·ludit així al que va succeir el mes de gener passat, quan la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, no va comparèixer davant la comissió d'afers institucionals del Parlament. La comissió l'havia citat, juntament amb l'exsecretari d'organització del PSC José Zaragoza, perquè informés sobre la seva vinculació amb el cas d'espionatge polític conegut com a "Método 3". La negativa de Sánchez-Camacho a comparèixer va ser reprovada el juny passat amb els vots a favor de CiU, ERC, ICV-EUiA, Ciutadans i la CUP.

 

Anar al contingut