Uns 500 veïns s'han manifestat aquesta nit al barri.
Uns 500 veïns s'han manifestat aquesta nit al barri.
Barcelona

L'Ajuntament posa en marxa un pla d'inspecció per identificar els pisos turístics a la Barceloneta

La regidora de Ciutat Vella es reunirà finalment avui amb els veïns de la Barceloneta, que amb les mobilitzacions dels últims dies han aconseguit que el consistori avanci una trobada que estava prevista per al 2 de setembre

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona es reunirà finalment avui amb els veïns de la Barceloneta, que amb les mobilitzacions dels últims dies han aconseguit que el consistori avanci una trobada que estava prevista per al 2 de setembre. La trobada serà aquest vespre a les 8, al centre cívic del barri, amb la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, i abordarà els problemes d'incivisme derivats del "boom" d'apartaments turístics il·legals que hi ha a la zona.

Abans d'aquesta trobada, però, el consistori ja ha mogut fitxa i ha anunciat la posada en marxa d'un pla d'inspecció per identificar els pisos turístics. Segons ha explicat Mercè Homs, a partir de dilluns que ve, es posaran en marxa tres nous equips d'inspecció, integrats per parelles de la Guàrdia Urbana i d'inspectors municipals, que rastrejaran de forma "aleatòria i sistemàtica", sense denúncia prèvia, les més de 850 finques, amb més de 9.000 pisos, que hi ha a la Barceloneta a la recerca d'ofertes d'allotjament il·legals.

La regidora de Ciutat Vella ha assegurat que seran "inflexibles i contundents" amb els apartaments il·legals i l'incivisme, però ha insistit que en cap cas es plantegen abolir els pisos turístics, com ha demanat l'Associació de Veïns de la Barceloneta.

Això després que aquesta nit uns 500 veïns s'han tornat a manifestar per denunciar la seva situació. Els veïns del barri, tips de les mostres d'incivisme i del turisme de borratxera que estan patint aquest estiu, han decidit elaborar pel seu compte un cens de tots els pisos turístics. I precisament, els estrangers que visiten el barri aquest mes estan veient majoritàriament amb sorpresa les protestes dels veïns.

Des de l'altre costat, el president de la patronal d'apartaments turístics, Lluís Torrent, acusa l'Ajuntament de ser el responsable dels problemes de la Barceloneta, per la seva negativa a legalitzar els apartaments turístics.

Els veïns de la Barceloneta preparen noves mobilitzacions per aquest cap de setmana.

Anar al contingut