El secretari d'Organització del PSOE, César Luena.
El secretari d'Organització del PSOE, César Luena.
Madrid

El PSOE demana a Rajoy que expliqui al Congrés la intenció de reformar la llei electoral

El PSOE ha demanat la compareixença al Congrés del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, perquè informi de les intencions de l'executiu sobre la modificació de la legislació electoral per a l'elecció d'alcaldes

RedaccióActualitzat

El PSOE ha demanat la compareixença al Congrés del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, perquè informi de les intencions de l'executiu sobre la modificació de la legislació electoral per a l'elecció d'alcaldes.

El Grup Socialista ha registrat aquesta petició de compareixença, en què reclama les explicacions de Rajoy davant el ple de la cambra baixa.

La compareixença es podria debatre la setmana que ve si finalment es convoca la reunió de la Diputació Permanent del Congrés.

El PSOE va anunciar ahir l'inici d'"una ofensiva" per intentar frenar la reforma electoral promoguda pel PP, que pretén garantir l'elecció directa d'alcaldes.

Per això, els socialistes van avançar que demanaran que s'hi sumin altres grups polítics amb la finalitat de conformar un "front d'oposició" contra el que consideren una cacicada.

El secretari d'Organització del PSOE, César Luena, va advertir que "el que farem és liderar un rebuig total perquè la majoria absoluta no es pot imposar a les formes democràtiques", i va demanar a Rajoy que "surti de la seva letargia" i aclareixi si la proposta de reforma de la llei electoral "surt del govern o del PP i del senyor Arenas".

Resposta del PP

Després d'aquestes consideracions, el vicesecretari general de Política Autonòmica i Local del PP, Javier Arenas, ha criticat la contradicció que suposa el rebuig del PSOE a dialogar sobre la reforma electoral i ho va atribuir al fet que no vol deixar la ganga de governar encara que perdi les eleccions.

Anar al contingut