L'episodi de pluges continua ben viu

Protecció Civil manté l'alerta del pla especial d'emergències per inundacions, Inuncat, per les afectacions que està provocant la pluja. Les precipitacions continuaran fins a la pròxima matinada, quan començaran a remetre.

Alberto AlcántaraActualitzat

L'episodi de pluges d'aquest divendres continua ben viu, després d'una matinada amb alguns ruixats força importants. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès a la tarda un avís d'observació de pluja per la presència de nuclis de tempesta acompanyats d'intestat torrencial al Solsonès, on han caigut més de 40 litres/m2 en 30 minuts.

Algunes de les últimes acumulacions que ha passat el Servei Meteorològic de Catalunya són: 80 litres per metre quadrat a Orís i Vilanova de Meià; 75 a Girona; 70 a Pinós; 64 a Lladurs; 58 a Cervera i 51 al Parc Natural dels Ports. A la Catalunya Central i comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre també es podrien arribar a superar els 40 litres/m2 en 30 minuts.

De nit i matinada, els aiguats han afectat sobretot el Baix Penedès i el Maresme, i en les últimes hores, els avisos s'han localitzat al Baix Empordà i al Pallars Jussà. A Palamós, on ha plogut intensament al migdia, hi ha hagut un problema amb el sistema de sanejament i s'han abocat al mar molts sòlids contaminants. A la Pobla de Segur, hi ha plogut molt intensament a primera hora de la tarda i el municipi ha activat en alerta el seu pla municipal d'emergències per inundacions.

Les precipitacions continuaran fins a la pròxima matinada, quan començaran a remetre.

El mapa de pluges recull dades del Servei Meteorològic de Catalunya, la xarxa de Meteoclimatic i també els registres reportats pels observadors que col·laboren amb Televisió de Catalunya. Els valors més importants superen els 50 mm en la primera meitat de divendres.

Al llarg de la tarda han anat apareixent nous pics de pluja de manera irregular. De fet, la tarda ha començat amb nous ruixats pel Pirineu occidental, la Catalunya Central i o el sud de la costa de Barcelona.

Protecció Civil de la Generalitat manté l'alerta del Pla especial d'emergències per inundacions, Inuncat, per les afectacions que està provocant la pluja.

Incidències

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 307 trucades relacionades amb les pluges durant la passada matinada i fins a les vuit del vespre. Per comarques: 57 trucades s'han fet des del Segrià; 52 des del Baix Empordà; 48 del Baix Penedès; 29 de la Noguera i 18 de la Segarra.

La majoria d'avisos han estat per acumulacions d'aigua, inundacions de baixos i desbordament de rieres, així com per retirar arbres o elements caiguts i alguns per esllavissades o despreniments de roques.

Segons ha informat Protecció Civil, durant la nit s'ha superat el llindar d'intensitat de pluja a Cunit, amb 62 mm en 1 hora. A Dosrius han caigut gairebé 25 litres en 30 minuts. A Girona han descarregat 31 mm en 30 minuts i la Policia Local ha tancat la Riera de Can Camaret per l'acumulació d'aigua.

Al municipi de Rupià (Baix Empordà), s'ha produït un tall en el subministrament de la llum que afecta el municipi de manera generalitzada.

Platges buides... i brutes

Hi ha 32 platges tancades al bany amb bandera vermella i 86 platges catalanes on oneja la bandera groga per la mala qualitat de l'aigua a causa de les intenses pluges.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut