Mandzukic celebra el gol de la victòria contra el Reial Madrid. (Foto: Reuters)
Futbol

L'Atlètic derrota el Reial Madrid amb un gol de Mandzukic i es proclama campió de la Supercopa d'Espanya (1-0)

Un solitari gol de Mario Mandzukic en el minut 2 ha donat la Supercopa d'Espanya a l'Atlètic de Madrid i ha deixat el Reial Madrid sense la possibilitat de guanyar els sis títols als quals optava aquesta temporada. Els "colchoneros" s'han pres la revenja de la derrota a la final de la Champions de Lisboa i s'han emportat el primer títol oficial del futbol espanyol.

Actualitzat

Un solitari gol de Mario Mandzukic al minut 2 ha donat la Supercopa d'Espanya a l'Atlètic de Madrid i ha deixat el Reial Madrid sense la possibilitat de guanyar els sis títols als quals optava aquesta temporada. Els "colchoneros" s'han pres la revenja de la derrota a la final de la Champions de Lisboa i s'han emportat el primer títol oficial del futbol espanyol.

Gran ambient al Calderón per viure el desenllaç de la Supercopa d'Espanya entre l'Atlètic i el Reial Madrid. Amb tot obert després de l'empat a un de l'anada al Bernabéu, el partit ha començat amb Cristiano Ronaldo d'inici a la banqueta i amb un gol ben matiner dels locals. Quan no havien passat ni dos minuts de joc, Mandzukic ha inaugurat el marcador després d'una doble errada en cadena dels dos centrals madridistes, primer Varane i després Sergio Ramos.

L'Atlètic ha sortit molt intens i ha superat clarament un Madrid atordit durant els primers 20 minuts. Al conjunt de Carlo Ancelotti li ha costat entrar en joc però quan ho ha fet ha estat a punt d'empatar. Moyà ha evitat el gol de James amb una gran aturada. Després d'aquesta jugada, Simeone, que ha reclamat un fora de joc del colombià, ha estat expulsat per protestar a Fernández Borbalán i fins i tot li ha acabat donant un clatellot al quart àrbitre.

Fins al descans, joc molt travat i amb contínues interrupcions. Tot i això, el Madrid ha pogut empatar en dues clares ocasions, un cop de cap de James i una rematada de Bale que s'han perdut fregant el pal. L'Atlètic, que ha anat perdent pistonada, ha creat perill amb un xut llunyà de Raúl García que Casillas ha enviat a córner.

Cristiano no canvia el partit a la represa

La segona part ha començat amb l'entrada de Cristiano al terreny de joc i amb una ocasió claríssima de l'Atlètic per sentenciar el títol. La rematada de Raúl García, omnipresent en l'atac "colchonero", s'ha estavellat al travesser. Els blancs han buscat amb insistència el gol de l'empat en uns segons 45 minuts amb moltes alternatives a les dues àrees. Tot i intentar-ho fins al final i acabar amb deu per l'expulsió de Luka Modric, la història de la final de la Champions a Lisboa no s'ha repetit i l'Atlètic s'ha acabat proclamant supercampió d'Espanya davant el deliri d'un Calderón ple a vessar.