Operaris descarregant els camions russos amb suposada ajuda humanitària.
Operaris descarregant els camions russos amb suposada ajuda humanitària.
Estats Units

La comunitat internacional condemna l'entrada del comboi rus a Ucraïna

L'ONU alerta que accions unilaterals com aquesta només empitjoren el conflicte i els EUA demanen la retirada immediata dels camions i, si no, amenacen Rússia amb noves sancions

RedaccióActualitzat

La comunitat internacional condemna l'entrada unilateral a Ucraïna del comboi rus amb suposada ajuda humanitària. L'ONU ha fet una reunió a porta tancada per discutir la qüestió i el secretari general ha dit que el trasllat del comboi alimenta una crisi ja de per si perillosa.

La cap de la diplomàcia europea, Katherine Ashton, ha deplorat els fets i ha demanat a Rússia que retiri el comboi. També ho ha fet Washingon, que acusa Rússia d'haver violat la integritat territorial d'Ucraïna i demana la retirada immediata dels camions perquè adverteix que l'entrada del comboi és una violació de la sobirania. La Casa Blanca diu que si no ho fa, Rússia haurà d'enfrontar-se a les conseqüències. El secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, pensa que tot plegat acabarà d'aïllar Moscou.

Aquest dissabte, la cancellera alemanya viatja a Kíev per mostrar el seu suport al president ucraïnès. Angela Merkel coincideix amb Barack Obama que Rússia està tenint una actitud provocadora i, en una conversa telefònica, els dos mandataris s'han mostrat preocupats per l'alta concentració de tropes russes a la frontera.

Membres del govern ucraïnès han qualificat d'invasió directa l'entrada dels camions que s'esperaven a la frontera des de feia més d'una setmana. Per la seva banda, el president rus, Vladímir Putin, ho justifica perquè ha dit que esperar més ja era inacceptable.

Anar al contingut