Els aiguats més forts han caigut a les comarques del Segrià, el Baix Empordà, el Baix Penedès i el Vallès Occidental.
Els aiguats més forts han caigut a les comarques del Segrià, el Baix Empordà, el Baix Penedès i el Vallès Occidental.
Barcelona

Prop de 800 trucades al 112 i rescatats amb helicòpter els ocupants d'un vehicle a la Bisbal del Vendrel per les pluges

Protecció civil desactiva del tot el pla Inuncat i Emergències rescata els dos ocupants d'un vehicle arrossegat per la riera de la Bisbal del Vendrell

RedaccióActualitzat

Protecció civil ha desactivat del tot el pla Inuncat per risc d'inundacions a quarts de nou del matí. Mentrestant, es va restablint la normalitat a les diverses zones del país on les fortes pluges de les últimes hores han provocat incidències. Fins a les vuit, el telèfon d'emergències 112 havia rebut 792 trucades a causa de les pluges de les últimes hores.

Els aiguats més forts han caigut a les comarques del Segrià, el Baix Empordà, el Baix Penedès i el Vallès Occidental. Les precipitacions s'han anat desplaçant de matinada cap a les comarques de Girona, sobretot la Selva, el Gironès i un altra vegada el Baix Empordà.

El servei d'emergències ha informat que han rescatat amb helicòpter els dos ocupants d'un vehicle que havia estat arrossegat per la riera de la Bisbal del Vendrell. Al lloc dels fets s'han desplaçat bombers de la Generalitat, el Sistema d'Emergències Mèdiques i agents de la policia local. Els rescatats han sortit sans i estalvis.

Protecció Civil ha desactivat ja l'alerta per inundacions en algunes zones com Barcelona tot i que en altres punts del país, voluntaris i agents de la policia local continuen la vigilància de torrents i camins inundables.

Entre els registres de pluges més destacats hi ha Vilanova de Meià, a la Noguera, on han caigut 57 litres per metre quadrat en només 30 minuts. A Manlleu, a Osona, s'han superat al llarg del dia els 95 litres per metre quadrat i a Segur de Calafell, al Baix Penedès, també han acumulat més de 80 litres, fins les vuit del vespre. A Girona no vivien un dia d'agost tan plujós des de fa 40 anys amb un registre de 60 litres per metre quadrat.

La pluja ha fet destrosses al sistema de sanejament de Palamós i s'han abocat al mar molts sòlids contaminants. Les tempestes també han complicat la circulació de trens a diverses línies de rodalies i ha obligat a tallar puntualment algunes carreteres de la demarcació de Tarragona.

Protecció Civil demana molta prudència al volant i evitar els desplaçaments innecessaris.

Anar al contingut