Moscou

Comencen a tornar a territori rus els primers camions del comboi humanitari destinat a Ucraïna

Els primers camions russos ja han descarregat el material a la ciutat rebel de Lugansk i han tornat a travessar la frontera

RedaccióActualitzat

Ja han començat a tornar a Rússia els camions del comboi que Moscou va fer entrar a l'est d'Ucraïna amb un carregament suposadament humanitari. Una decisió unilateral russa que la comunitat internacional ha condemnat per la sospita que es tractés, en realitat, de material de guerra i fins i tot efectius militars.

El comboi va arribar ahir al vespre a la ciutat de Lugansk, seu principal de les milícies pro-russes, on va descarregar el material, i aquest dissabte els primers camions ja han tornat a travessar la frontera, segons han confirmat Moscou i els observadors a la zona de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa. Fonts del servei de duanes russes han explicat que un grup de 34 camions ja han complert les formalitats duaneres i que s'espera que la resta del comboi, integrat per 262 vehicles, faci el tràmit en les pròximes hores.

La televisió russa s'ha afanyat a mostrar hores abans com els camions eren descarregats en un enclavament no especificat de la regió assetjada de Lugansk. Les imatges volien evidenciar que el comboi havia arribat a destí sense cap incident. Per Moscou, a més, són la prova que les acusacions que el carregament és un "cavall de Troia" per introduir equipament militar o soldats són una falsedat.

Fonts de Kíev han assegurat que si no han atacat ni interceptat els vehicles és per no caure en provocacions. De moment, però, no s'ha pogut veure cap civil rebent l'ajuda.

Tot plegat quan la cancellera alemanya, Angela Merkel, visita Ucraïna, el primer cop que hi va des que va començar l'actual crisi al país. Segons ha manifestat ella mateixa en una entrevista, el seu objectiu és impulsar-hi un alto el foc.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut