El secretari general de Comissions Obreres, Joan Carles Gallego
El secretari general de Comissions Obreres, Joan Carles Gallego (Foto: ACN)
Barcelona

CCOO vol introduir l'increment dels salaris en la pròxima negociació col·lectiva

Gallego considera que la millora del poder adquisitiu és un "factor de justícia", perquè durant la crisi ha estat la classe treballadora la que més sacrificis ha fet

RedaccióActualitzat

Els sindicats volen introduir en la negociació col·lectiva d'aquesta tardor l'increment dels salaris dels treballadors. Segons el secretari general de Comissions Obreres, Juan Carlos Gallego, la millora del poder adquisitiu és un "factor de justícia", perquè durant la crisi ha estat la classe treballadora la que més sacrificis ha fet amb una forta reducció del seu poder adquisitiu i, per això, diu ara que cal que la negociació col·lectiva afronti l'increment salarial.

Gallego, però, ha puntualitzat que s'hauran de tenir en compte les condicions econòmiques de cada sector per assegurar que aquest increment no afecta la viabilitat de les empreses. I és que: ''No estem en els moments que els sindicats plantejaven un determinat increment salarial per a tothom''.

Després d'admetre que l'economia espanyola i catalana estan en una conjuntura de recuperació, el líder de CCOO ha advertit que ''si no es fa una política per recuperar la demanda interna, aquest inici de recuperació pot fer fallida''.

D'altra banda, Gallego ha assegurat que la negociació col·lectiva ha desaparegut a Catalunya des de l'any 2011. ''Amb aquest govern no hi ha espai de negociació col·lectiva'', afirma.

D'altra banda, Gallego ha defensat la necessitat d'avançar cap a la unitat d'acció sindical i ha advertit que "no és bo que els sindicats es critiquin entre ells", ja que la divisió acaba perjudicant sempre el treballador. D'aquesta manera, ha respost al líder de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, qui ha acusat CCOO de ser "en bona mesura" el responsable de la "sèrie de fracassos" que ha viscut la planta d'Alstom a Santa Perpètua de Mogoda en els últims mesos.

Anar al contingut