Arrossars del Delta de l'Ebre.
Els arrossaires del Delta de l'Ebre alerten que a les parcel·les salinitzades per lluitar contra el caragol poma se'ls està morint l'arròs.
Delta de l'Ebre

Els arrossaires del Delta de l'Ebre alerten que la lluita amb sal contra el cargol poma els destrossa la collita

Els arrossaires del Delta de l'Ebre denuncien també l'extensió de la plaga a actes de sabotatge

RedaccióActualitzat

Quan falta poc menys d'un mes per començar la sega, els arrossaires del Delta de l'Ebre han alertat que als arrossars que es van inundar amb aigua de mar per eradicar el caragol poma s'està fent malbé el conreu. Un fet que els preocupa molt, ja que en aquestes parcel·les podria suposar la pèrdua de fins a un 50% de la collita. El responsable del sector de l'arròs d'Unió de Pagesos, Dani Forcadell, s'ha preguntat: "Si per culpa de no tenir el cargol poma no podem cultivar més arròs, de què ens serveix eliminar el cargol poma?".

Des del sindicat també han denunciat que s'estan trobant amb sabotatges i que algunes persones es dediquen a crear nous focus de caragol poma en llocs que no estan afectats per la plaga. Un fet que, han recordat, és un delicte penal.

La plaga en si no ha fet tant mal com en altres temporades. Quan acabi la sega, a l'octubre valoraran l'afectació i discutiran amb la Generalitat la millor estratègia per eradicar aquesta plaga.

Deixant de banda els problemes, el sector espera una collita mitjana d'unes 130.000 tones, i de bona qualitat.

Anar al contingut