Madrid

De Guindos preveu que el PIB s'acosti a l'1,5% aquest any i al 2% el que ve

El ministre d'Economia creu que Espanya podrà fer front a la frenada econòmica que s'ha produït a la zona euro.

Actualitzat

El Producte Interior Brut (PIB) s'acostarà a l'1,5% aquest any i al 2% el que ve, malgrat la frenada econòmica que s'ha produït a la zona euro i el veto rus a la importació de productes frescos. Són les previsions amb què treballa el ministre d'Economia, Luis de Guindos: "Les previsions actuals són de l'1,2% i 1,8%. Evidentment, si hi ha una millora ens acostarem a l'1,5% i al 2%", ha assegurat en una entrevista a l'agència de notícies Europa Press.

I és que segons el seu departament, els indicadors avançats de creixement i atur són millors del previst en el quadre macroeconòmic de l'abril. De Guindos no ha avançat xifres, que es coneixeran al setembre, però sí que ha avançat que la millora es notarà sobretot en les dades d'atur. El govern espanyol espera que la creació de llocs de treball es dupliqui el 2015.

Segons el ministre, la millora es pot produir perquè, malgrat que l'economia espanyola està molt vinculada a l'europea, Espanya compta ara amb uns fonaments econòmics molt sòlids que li permeten fer front a la desacceleració de la zona euro.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut