Tarda a mig camí, entre el sol i els núvols baixos

El cap de setmana s'acaba amb una tarda de diumenge de temps força encalmat, amb grans clarianes però també amb núvols baixos que fan la guitza. La calor serà molt moderada. Dilluns, els núvols baixos perdran terreny i les temperatures pujaran clarament.

Actualitzat

Diumenge s'acaba una setmana de temps mogut, culminat per l'episodi de pluges generals i intenses de divendres. Un petit anticicló al Mediterrani, i la retirada de l'aire fred en altura porten un temps dominical força tranquil, però ni molt menys assolellat del tot.

A primera hora del matí el cel estava més variable, en part per una banda de núvols prims que ha avançat de matinada cap a l'est, i en part pels núvols baixos que continuaven fent el ronso a punts del litoral i al nord-est.

Els núvols prims han passat molt ràpid, només els han vist els més matiners, els que han allargat la festa o el torn de nit. Els núvols baixos s'han esquerdat una mica amb el pas de les hores, però sense desaparèixer del tot. És més, han deixat alguna gota cap a la costa Central.

A la tarda creixeran nuvolades a punts de muntanya i al quadrant nord-est. Molts núvols seran d'aquells que en diuen de "bon temps" i no deixaran ruixats, però tampoc no podem descartar algun ruixat puntual, sobretot al nord-est. Els núvols baixos que s'han repartit per la meitat oriental del país ja no marxaran. Cap a l'oest, parlarem d'una tarda de sol. A última hora, arribarà una nova banda de núvols prims per ponent.

Les temperatures mínimes han baixat a punts del nord-oest i a les Terres de l'Ebre, però han pujat a la resta degut a la nuvolositat. Les màximes seran més altes allà on no hi hagi el fre dels núvols baixos. Els valors més intrèpids que pujaran cap als 32 o 33ºC a ponent. El vent dominant serà del sud i sud-est durant les hores centrals del dia.

El temps serà assolellat en general a les Balears, mentre que els núvols no acabaran de marxar del tot del País Valencià, ni els baixos del litoral nord ni els d'evolució a punts d'interior i a la tarda. D'aquests podem esperar algun ruixat cap al Maestrat.

I els pròxims dies...

Dilluns el temps serà similar, però amb menys núvols baixos costaners. El vent de sud i sud-oest es reforçarà i farà pujar les temperatures de manera clara a molts indrets.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut