Reunió entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i la junta directiva de Societat Civil Catalana en una imatge d'arxiu.
Reunió entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i la junta directiva de Societat Civil Catalana en una imatge d'arxiu.
Madrid

Sociedad Civil Catalana assegura que no hi haurà consulta el 9-N i que Mas els va dir que no faria cap il·legalitat

Josep Ramon Bosch afirma que el 9-N és pur teatre i que Mas els va dir en privat que no cometria cap il·legalitat

RedaccióActualitzat

El president de la Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, ha assegurat que el 9 de novembre "és pur teatre" ja que no hi haurà consulta sobiranista a Catalunya "i tots els qui li donen suport ho saben". Així ho ha sentenciat en la primera conferència que l'associació antisobiranista ha fet fora de Catalunya, en concret a El Escorial, a Madrid. Després d'assegurar que Artur Mas els va dir en privat que no cometria cap il·legalitat, Bosch ha afirmat que sense cap mena de dubte "tot caurà com un castell" el 9 de novembre. No obstant, no descarta algun "simulacre" de votació el 9-N.

El president de Societat Civil Catalana, a més, s'ha mostrat convençut que el que vagi sortint de la família Pujol, que "deixa molt a desitjar", "no acabarà amb el tema sobiranista" perquè, segons ha dit, els nacionalistes s'estan encarregant de "fer net del tot" i presentar Pujol "gairebé com un espanyol" i un element de la Transició. Per Bosch, no cal oblidar que Pujol és el "'factòtum' del que estem vivint i ell mai ha enganyat perquè s'ha dedicat tots aquests anys a fer país".

Per SCC, és important recuperar el sentiment dels catalans cap a Espanya perquè el problema de Catalunya és "una pèrdua d'il·lusió en el projecte comú d'Espanya" arran de la interpretació esbiaixada, ha dit, que molts polítics catalans han fet de la crisi o la corrupció i també de la imatge que han tingut de la monarquia. En aquest sentit, creu que és necessari revisar o actualitzar el sistema de finançament, partint del fet que "Catalunya no pateix cap espoliació" i sense apostar per cap recepta concreta i sempre sota el paraigua de la Constitució.

Bosch també ha parlat sobre el català, un tema "molt sensible" que els independentistes han abanderat i amb el qual s'han comprat "moltes voluntats". Segons ha explicat, cal promoure una llei de llengües per donar suport al català, de la mateixa manera, que el govern ha de fer el mateix amb el castellà i l'aranès.

Anar al contingut