Kíev

Angela Merkel, de visita a Ucraïna, proposa un alto el foc bilateral i descarta més sancions contra Rússia

Aquestes declaracions les ha fet Angela Merkel en una visita a Ucraïna en plena escalada de tensions entre Rússia i Occident després que el comboi humanitari rus va violar la frontera ucraïnesa

RedaccióActualitzat

Angela Merkel ha arribat aquest migdia a Ucraïna, un país en guerra. Aquesta pot ser una visita crucial en plena escalada de tensions entre Rússia i Occident després que divendres un comboi humanitari rus va violar la frontera ucraïnesa.

Merkel ha visitat Kíev just en plena commemoració de la independència del país. Això s'interpreta com un gest de suport al govern, però Alemanya també manté bones relacions amb Moscou.

Per això ha proposat un acord de pau per satisfer les dues parts. S'espera que Merkel forci el president ucraïnès a fer concessions perquè Vladímir Putin no imposi més sancions internacionals, que ja afecten l'economia alemanya.

Merkel reclama, doncs, un alto el foc bilateral pressionant Moscou per participar en un pla de pau amb Kíev:

"Hi ha d'haver dues parts per tenir èxit. No es pot aconseguir la pau pel seu compte. Espero que les converses amb Rússia conduirà a l'èxit"

Però abans s'ha de tancar l'afer del comboi humanitari que va violar les fronteres ucraïneses. Per això Merkel ha dit que el principal obstacle per a un alto el foc entre les forces d'Ucraïna i els separatistes prorussos lluitant a l'est del país, és la falta de controls al llarg de la frontera entre els dos països.

Europa occidental diu que té proves que les armes de contraban per als rebels entren des de Rússia, encara que Moscou ho ha negat en repetides ocasions.

Trobada de Merkel i Rajoy

Les relacions comercials amb Rússia seran també a l'agenda de la trobada entre Angela Merkel i Mariano Rajoy aquest diumenge a Santiago de Compostel·la.
Un tema que preocupa i sobre el qual dilluns se celebra una reunió entre els consellers d'Agricultura i el Ministeri.
Està previst que dimarts, el conseller Pelegrí comparegui al Parlament.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut