Madrid

Les anàlisis descarten que els pacients ingressats a Barcelona i Saragossa tinguin l'Ebola

Les anàlisis efectuades a l'Institut de Salut Carlos III de Madrid han descartat que tinguin la malaltia.

RedaccióActualitzat

El pacient de Barcelona que estava aïllat a l'Hospital Clínic de Barcelona no té l'Ebola. Les anàlisis efectuades a l'Institut de Salut Carlos III de Madrid han descartat que l'home, un diplomàtic senegalès de 36 anys, tingui la malaltia. Divendres a la matinada es va presentar a urgències a l'Hospitalet de Llobregat amb febre i dolor muscular generalitzat poques hores després d'haver arribat d'un viatge a l'Àfrica. Havia estat dos dies a Guinea Conakry, un dels països afectats pel brot. Va ser això el que va desencadenar l'alerta i no el seu quadre clínic, perquè la febre no va superar en cap moment el 38 graus.

De fet, tant el Clínic com el Departament de Salut ja avisaven ahir que la possibilitat que l'home tingués l'Ebola era ínfima, però que s'estimaven més extremar les precaucions.

Les anàlisis també han descartat que tingui l'Ebola l'altre pacient que estava aïllat a l'Hospital Royo Vilanova de Saragossa. És un home de 38 anys que, segons les anàlisis, té malària.

L'OMS alerta de l'existència de casos invisibles

Mentrestant, l'Organització Mundial de la Salut alerta que els casos d'Ebola poden ser molts més dels que s'han detectat. Oficialment, aquest brot ha causat 1.400 morts i hi ha 2.600 persones infectades, sobretot a Sierra Leone i Libèria, però l'OMS creu que hi ha molts més afectats. Són els anomenats casos invisibles: els malalts que es queden a casa a càrrec dels familiars i no van als serveis sanitaris. A les zones rurals també hi ha molts cadàvers que s'estan enterrant sense notificar la causa de la mort a les autoritats.

Aquests brots s'estan movent amb molta rapidesa i l'OMS adverteix que l'epidèmia encara ha d'arribar al seu punt més alt.

Fora de l'Àfrica, encara no hi ha cap cas confirmat.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut