El volcà Bardarbunga, el més gran d'Islàndia. (Foto: Reuters)
El volcà Bardarbunga, el més gran d'Islàndia. (Foto: Reuters)
Islàndia

L'erupció del volcà islandès Bardarbunga amenaça l'espai aeri europeu

Islàndia ha prohibit el trànsit aeri a la zona del volcà Bardarbunga, el més gran del país, i ha elevat el nivell d'alerta a vermell després de detectar-hi una erupció.

RedaccióActualitzat

Islàndia ha prohibit el trànsit aeri a la zona del volcà Bardarbunga, el més gran del país, i ha elevat el nivell d'alerta a vermell després de detectar-hi una erupció. Com altres volcans islandesos, el Bardarbunga, situat al sud-est del país, està cobert de gel i de moment l'erupció ha passat sota el gel. "De moment l'erupció es considera un esdeveniment de poca importància, però no queda clar si es mantindrà subglacial o no", ha explicat el cap de la Policia d'Islàndia.

El Bardarbunga, de més de 2.000 metres d'altitud, va entrar en una fase activa el 16 d'agost. Des de llavors el nivell d'alerta s'ha mantingut en taronja fins avui, que s'ha detectat més activitat sísmica.

Ara fa quatre anys, l'erupció d'un altre volcà islandès, l'Eyjafjalla, va causar el major tancament de l'espai aeri a Europa en temps de pau. Més de 100.000 vols van ser cancel·lats al llarg d'un mes i més de vuit milions de passatgers es van veure afectats.

Anar al contingut