Decoració del carrer Finlàndia a Sants.
Decoració del carrer Finlàndia a Sants.
Barcelona

16 carrers engalanats i més de mig miler d'activitats a les festes de Sants

Masip ha elogiat el barri per la seva cohesió i lluita i ha recordat les transformacions que s'hi han fet en els últims 25 anys, que l'han convertit en un barri millor

RedaccióActualitzat

Tret de sortida a les Festes de Sants, que s'acabaran el dia 31. S'hi han programat més de mig miler d'activitats.

L'exjugador d'handbol, Enric Masip, ha estat l'encarregat de pronunciar el pregó de les festes on ha elogiat la cohesió, la lluita i el compromís dels santsencs per aconseguir un barri millor. També ha fet un emotiu repàs de les transformacions que s'han fet al barri en els últims 25 anys. Masip ha començat el pregó recordant els anys 90, quan començava la seva etapa com a jugador del F. C. Barcelona i feia vida pels carrers de Sants; aleshores, ha dit, era un "barri amb barreres".

Últims retocs per arribar a temps

Durant aquest dissabte hi ha hagut activitat frenètica als carrers i places del barri de Sants que s'han engalanat per lluir originals durant 8 dies. En aquesta ocasió, són setze els carrers que s'han guarnit. Un més que l'any passat, amb la incorporació del carrer Rossend Arús.

Aquest carrer s'estrena amb una decoració que representa un volcà en erupció, en consonància amb l'efervescència que ha viscut en els darrers mesos el veïnat amb fets com el desallotjament de Can Vies.

Un castell medieval és el tema escollit per la plaça de la Farga, que vol revalidar el primer premi aconseguit el 2013, amb una recreació de Venècia, i el del 2012. Si fos així, es convertiria en el primer participant que aconsegueix tres victòries consecutives.

El mar es pot veure en dos carrers

La casualitat ha fet que el mar sigui present, d'una manera o altra, en alguns carrers de Sants. Un exemple és el carrer Finlàndia, que dóna la benvinguda als visitants amb un espectacular far de vuit metres d'altura. Llums amb peixos i cavallets de mar fets d'ampolles de plàstic; una barqueta o teles blaves simulant les onades són altres elements de la decoració.

Al carrer Valladolid, ofereix la vida en un creuer de luxe i ens presenta què s'hi veu a l'interior. D'allà penja un petit cartell on es pot llegir la petició que "No feu que aquest guarnit sigui un Costa Concordia", demanant així respecte a la feina que durant un any han desenvolupat els veïns.

Destaca també la particular interpretació del carrer Alcolea de Baix sobre Corea del Nord, que rebateja com 'Alkorea', amb estàtues daurades, tancs, avions i símbols d'estètica comunista.

I un parc Güell amb el seu emblemàtic drac al carrer Vallespir. Gairebé idèntic a l'original, però amb l'avantatge que no s'ha de pagar entrada.

Els veïns del barri barceloní de Sants respiren aquest dissabte una mica més tranquils, ja que sembla que han marxat les tempestes que han afectat aquesta setmana bona part del territori. Amb la meteorologia a favor comença la seva festa major, que s'allargarà fins a l'últim dia d'agost.

Anar al contingut