Barcelona

Els veïns de la Barceloneta es tornen a manifestar, descontents amb la resposta de l'Ajuntament

Reclamen un cens real dels apartaments turístics a la Barceloneta i creuen que cal qüestionar el model de turisme que hi ha a Barcelona

RedaccióActualitzat

Els veïns de la Barceloneta s'han manifestat, per quarta vegada aquesta setmana, en contra dels apartaments turístics del barri i per exigir a l'Ajuntament de Barcelona mesures contra l'incivisme d'alguns turistes. Els veïns, que rebutgen les mesures proposades pel consistori, han anunciat que continuaran amb les mobilitzacions.

Avui, més de mil persones s'han tornat a manifestar pels principals carrers de la Barceloneta i han corejat el lema "El barri no es ven." La manifestació ha anat per tot el front marítim de la Barceloneta. Al davant de l'hotel Vela, que creuen que encarna l'especulació i un model turístic que rebutgen, han disparat el canó que és símbol del barri. Posteriorment, els manifestants han tallat durant més de mitja hora el passeig Joan de Borbó.

Aquesta mobilització arriba l'endemà d'una reunió entre els veïns i l'Ajuntament que va acabar sense acord. La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, va anunciar inspeccions per detectar pisos turístics il·legals i un augment de la presència policial a la zona. Però els veïns reclamen multes efectives i l'anul·lació de totes les llicències per a pisos turístics. Davant la falta d'acord, els veïns van acabar marxant de la sala entre protestes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut