Merkel i Rajoy al Camí de Santiago.
Merkel i Rajoy al Camí de Santiago.
Santiago de Compostel·la

Merkel i Rajoy enceten la cimera bilateral amb una passejada pel Camí de Santiago

Mariano Rajoy i Angela Merkel s'han trobat a Santiago de Compostel·la en una cimera bilateral per abordar la situació econòmica i per mirar de desbloquejar els nomenaments pendents a la Unió

RedaccióActualitzat

Angela Merkel i Mariano Rajoy s'han trobat a Santiago de Compostel·la. Aquí es reprèn el curs polític, que ha començat amb una caminada pel camí de Santiago.

La cancellera alemanya ha aterrat a Santiago de Compostel·la, a l'aeroport de Lavacolla, tal com estava previst, per iniciar la trobada bilateral amb el president del govern, Mariano Rajoy, que l'ha rebut a la terminal.

A la recepció oficial de l'aeroport també han participat el cap de l'executiu gallec, Alberto Núñez Feijóo, i el delegat del govern central, Samuel Juárez.

Després d'aquesta salutació, els dignataris dels governs alemany i espanyol s'han desplaçat al punt del camí jacobeu escollit per caminar uns sis quilòmetres. Encara que per motius de seguretat les autoritats no n'havien revelat el lloc exacte, ha transcendit que el tram escollit era al municipi d'O Pino.

L'agenda del diumenge s'ha completat amb un sopar privat a l'Hostal dels Reis Catòlics.

Per aquest dilluns està prevista una reunió de treball privada per preparar el Consell Europeu extraordinari convocat després del fracàs de l'última reunió al juliol, en què no es van poder concretar els noms de Miguel Arias Cañete com a comissari europeu, ni de Luis de Guindos, que sonava com a president de l'Eurogrup.

Després de la reunió tindrà lloc l'única conferència de premsa amb els mitjans de comunicació espanyols i alemanys. Posteriorment, Merkel visitarà la catedral.

Anar al contingut