L'última setmana d'agost s'acomiada amb temps d'estiu

Encetarem la fase final de l'agost amb un temps més estiuenc, amb més sol i menys protagonisme dels núvols baixos. A més a més, les temperatures seran més altes arreu. Els ruixats s'agafaran unes petites vacances abans de tornar, probablement, a mitjans de setmana.

Néstor GómezActualitzat

L'última setmana d'aquest agost boig començarà amb un temps molt tranquil, adequat per acabar d'aprofitar un estiu mandrós que arriba al final. El sol i la calor recuperaran el terreny perdut.

Només els sospitosos habituals dels últims dies suposaran una amenaça per a aquesta promesa d'estiu retrobat: els núvols baixos. En aquest cas, els esperem més localitzats a la costa Central, a la Costa Daurada i Catalunya central, però també els esperem menys compactes. Al llarg del matí, s'aniran trencant per donar pas a un tram central de la jornada assolellat en general, tot i que de manera localitzada poden mantenir-se i fer la guitza.

A la tarda, també comptem amb algunes nuvolades d'evolució a punts de muntanya, però no deixaran precipitacions. El sol serà el dominador a la major part del territori. Al final de la jornada, els núvols baixos costaners podran recuperar posicions.

Pel que fa al vent, bufarà el component sud: el migjorn, el xaloc i el garbí, amb alguns cops moderats a la Costa Brava, la Central i l'interior de les Terres de l'Ebre. Els vents càlids portaran un augment de les temperatures, tant les màximes com les mínimes. El salt de les màximes serà més notable a les comarques d'interior de Barcelona i Girona. També augmentarà la xafogor.

Al País Valencià i les Balears, la tònica serà la mateixa, amb un cel poc ennuvolat en conjunt i unes temperatures més altes, sobretot a l'interior del País Valencià.

I els pròxims dies...

Dimarts, la sensació d'estiu s'accentuarà de la mà d'unes temperatures encara més elevades. El sol dominarà per sobre dels pocs núvols baixos costaners i matiners. A la tarda, una petita cua frontal pot portar alguns núvols al Pirineu occidental. Els pròxims ruixats una mica significatius podrien arribar dimecres, també al Pirineu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut