Sant Romà de Sau

L'ACA treu a subhasta Sant Romà de Sau amb un preu de sortida de 2 milions d'euros

El nucli, abandonat des de fa anys, és propietat de l'Agència Catalana de l'Aigua, que l'ha tret a subhasta. Un inversor estranger hi estaria interessat per fer-hi un projecte turístic.

Televisió de CatalunyaActualitzat

El nucli de Sant Romà de Sau, a Osona, fa anys que està pràcticament abandonat. Amb una vintena de cases, es va aixecar sobre el pantà coincidint amb la construcció de la presa. Són més de 12 hectàrees propietat de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que ara ha posat a subhasta.

Hi vivia desenes de persones, tenia escola, església, piscina i caserna de la Guàrdia Civil, i fa més de 50 anys funcionava com una colònia per als treballadors de la presa. Ara sembla una urbanització fantasma. A partir dels anys noranta, la política de l'empresa va ser que se n'havia d'anar tothom. Des de llavors, l'Ajuntament de Vilanova, que és de qui depèn el nucli, ha estat negociant amb l'Agència Catalana de l'Aigua, propietària dels terrenys, perquè els terrenys poguessin tornar al poble.

Són 125.000 metres quadrats de terrenys en sòl urbanitzable on es podrien construir fins a 60 cases. Sembla que un inversor estranger estaria interessat a fer un projecte encarat al turisme.

El termini de presentació d'ofertes s'acaba avui i a finals d'octubre es farà la subhasta. El preu de sortida fixat per l'Agència Catalana de l'Aigua és de dos milions d'euros.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut