Síria

Síria s'ofereix a col·laborar amb els EUA per combatre l'Estat Islàmic

El cap de la diplomàcia siriana diu que que el seu país està obert a la cooperació internacional per eradicar el terrorisme, però que qualsevol atac dins de Síria s'hauria de coordinar amb Damasc.

RedaccióActualitzat

El règim sirià de Bashar al-Assad es mostra disposat a col·laborar amb els Estats Units per lluitar contra l'Estat Islàmic. Síria ha obert la porta a la possibilitat que l'aviació nord-americana bombardegi posicions jihadistes al seu territori si hi ha cooperació mútua, després de les especulacions que els Estats Units podrien bombardejar objectius de l'Estat Islàmic dins d'aquest país. Fa un any, la Casa Blanca va estar a punt d'entrar en guerra, però en aquest cas contra el govern d'Al-Assad.

Els Estats Units estan bombardejant posicions jihadistes a l'Iraq, i Mouallem, el ministre d'Exteriors sirià, estaria disposat a permetre que s'estenguessin a Síria, però sempre en el marc d'una acció coordinada internacionalment amb Damasc per eradicar el terrorisme. En cas contrari, ha advertit, seria una invasió. El ministre ha aclarit, però, que amb atacs aeris no n'hi haurà prou per acabar amb l'Estat Islàmic.

En la guerra de Síria, Washington ha donat tradicionalment suport als rebels. L'agost de l'any passat, una agressió amb armes químiques per part del règim va fer que la Casa Blanca es plantegés intervenir contra Bashar-al-Assad. Al final, l'ofensiva es va parar a canvi que Damasc acceptés destruir tot el seu arsenal d'armament químic.

En les últimes hores, precisament, el règim ha vist com perdia l'últim gran aeroport que li quedava a l'est del país, el de Raqqa. Després de mesos de combats, els milicians de l'Estat Islàmic han aconseguit conquistar-lo. La batalla hauria costat la vida a 500 homes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut