El Pont de Vilomara

Capturen trenta gossos assilvestrats que feia tres anys que atacaven els habitants del Pont de Vilomara

L'Ajuntament s'ha gastat una bona part del pressupost capturant els animals, que atacaven els veïns del poble

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament del Pont de Vilomara, al Bages, ha acabat amb l'amenaça que feia tres anys que inquietava els veïns del poble: els gossos assilvestrats. Durant tot aquest temps, un grup d'aquests animals -que en algunes ocasions havia arribat a estar format per quinze exemplars- ha atacat sovint els veïns quan passejaven, sobretot si anaven amb gossos.

Davant d'aquesta situació, el consistori s'ha gastat bona part del pressupost capturant-los. N'han agafat uns trenta, i encara en queden quatre en llibertat. L'ajuntament va contractar una empresa especialitzada per capturar-los i portar-los a una protectora de Sallent perquè els oferissin en adopció.

Com que aquesta empresa no va poder agafar-los tots, va demanar ajuda als agents rurals. El total destinat a aquesta operació ha estat "d'uns 5.000 euros", segons ha explicat Montserrat Miravitlles, regidora de l'Ajuntament del Pont de Vilomara, que ha afegit que el problema s'estava desbordant i s'havia de solucionar "tant sí com no".

Per evitar situacions com aquesta, fa un any el Departament d'Agricultura va engegar una campanya perquè els amos de gossos, gats i fures posin un xip d'identificació als seus animals, els censin i els vacunin. Tot i així, els agents rurals s'han trobat que la meitat dels animals comprovats des de l'inici de la campanya no compleixen la normativa.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut