Tarragona

Localitzen a la platja de Tarragona una posta de 89 ous de tortuga marina, una espècie en perill d'extinció

És un fet poc habitual a la costa nord mediterrània i és la primera vegada que se'n té constància al sud de Catalunya

RedaccióActualitzat

Membres de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina del Departament d'Agricultura han localitzat aquest dimarts una posta de 89 ous d'un exemplar de tortuga babaua a la platja de l'Arrabassada de Tarragona. Els ous s'han desenterrat i traslladat a una zona més protegida i menys freqüentada dins de les comarques tarragonines.

La tortuga babaua és una espècie en perill d'extinció. L'animal es va veure dilluns a la nit, cap a les 23.15, i va ser a la platja durant una hora aproximadament. En aquesta estada la tortuga va aprofitar per fer la posta, com han explicat alguns testimonis, i després va tornar al mar.

Membres de la Xarxa de Rescat acompanyats d'agents rurals s'han desplaçat aquesta matinada a la zona per poder controlar si realment es tractava d'una posta i protegir la zona per garantir al màxim la seguretat dels ous amb la col·laboració de Mossos i la Policia Local .

Aquests 89 ous està previst que eclosionin en un termini d'entre 45 i 70 dies. El percentatge de supervivència habitual acostuma a ser d'entre un 50 i un 75%.

És el tercer intent que s'ha donat a Catalunya aquest estiu, el primer de les comarques de Tarragona. La tortuga mare mesura uns 80 centímetres i podria pesar uns 60 quilos. Es tracta d'un fet de gran importància perquè les tortugues babaues fan poques postes a la riba nord mediterrània.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut