Els veïns de la Barceloneta surten de l'Ajuntament, on s'han reunit amb l'alcalde Trias.
Els veïns de la Barceloneta es reuneixen amb l'alcalde Trias.
Barcelona

Satisfacció dels veïns de la Barceloneta per la primera reunió amb Trias, però mantenen les protestes previstes

Els veïns qualifiquen la reunió per abordar els problemes d'incivisme derivats dels apartaments turístics il·legals de positiva, però, asseguren que les posicions encara estan allunyades i mantenen les manifestacions previstes

RedaccióActualitzat

Satisfacció dels veïns de la Barceloneta després de la reunió amb Xavier Trias. La trobada amb l'alcalde de Barcelona fins gairebé la mitjanit es va fer per abordar la problemàtica del barri arran de les conductes incíviques dels usuaris dels apartaments turístics, i ha arribat després de diverses mobilitzacions dels veïns.

Durant més de dues hores, els veïns han exposat a Trias les seves demandes, entre les quals la principal, que és la de prohibir els pisos turístics, ja siguin legals o il·legals. També demanen que s'instal·li una comissaria al barri i que les inspeccions del dispositiu extraordinari que es va posar en marxa dilluns siguin més exhaustives i eficients. Una mesura que busca detectar els pisos turístics que es lloguen de manera irregular.

Els veïns han admès que les posicions encara estan allunyades, si bé valoren la reunió com un primer pas per abordar una problemàtica profunda i complexa, segons ha explicat Sergi Arnàs, un dels portaveus veïnals. No obstant, mantenen les manifestacions previstes i aquest dimecres es tornen a mobilitzar contra els apartaments turístics il·legals al barri.

Les reunions continuaran setmanalment amb la regidora del districte, Mercè Homs, i un cop al mes amb l'alcalde.

Anar al contingut