Londres

Un informe revela que 1.400 menors van patir abusos sexuals fins l'any passat al Regne Unit davant la passivitat de les autoritats

Un informe revela que els menors van ser víctimes d'abusos sexuals durant 16 anys a Rotherham davant la passivitat de les autoritats

RedaccióActualitzat

Escàndol al Regne Unit després de fer-se públic un informe que revela que fins a 1.400 menors, la majoria nenes, van patir abusos i explotació sexual durant 16 anys a Rotherham, una ciutat del nord d'Anglaterra de 250.000 habitants. Els abusos, segons la BBC, van començar el 1997 i van durar fins l'any passat, malgrat que havien estat denunciats des de fa nou anys. La policia i els serveis socials, però, no van donar-hi importància.

L'informe conclou que durant aquests anys els nens de fins a 11 anys van ser violats en grup, segrestats, agredits, intimidats i van traficar amb ells a altres ciutats del país. També hi ha casos de nens que se'ls va llançar al damunt petroli amb l'amenaça de cremar-los vius o els amenaçaven amb pistoles.

Segons l'informe, que ha provocat la dimissió de l'alcalde de la ciutat, els funcionaris públics temien ser acusats de racistes si tiraven la investigació endavant perquè les denunciants sempre descrivien els agressors com a asiàtics. La majoria dels agressors eren britànics d'origen pakistanès.

L'autora de l'informe, Alexis Jay, que va ser inspectora de Treball a Escòcia, ha assegurat que hi va haver "errors col·lectius flagrants" per part del consell local, que els responsables municipals "van minimitzar" la magnitud del problema i que la policia no va donar prioritat als abusos.

El comandant del districte de Rotherham ha presentat les seves disculpes "sense reserves" a les víctimes "per no rebre el nivell d'atenció que esperaven per part de la força policia local".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut