Els veïns de la Barceloneta tornen a sortir al carrer per prostestar contra els apartaments turístics.
Els veïns de la Barceloneta tornen a sortir al carrer per prostestar contra els apartaments turístics.
Barcelona

Els veïns de la Barceloneta tornen a sortir al carrer contra els apartaments turístics

La Guàrdia Urbana ordena el tancament de trenta-cinc allotjaments no regulats al barri

RedaccióActualitzat
Nova manifestació veïnal al barri de la Barceloneta. Aquest dimecres a la nit, unes 700 persones van tornar a sortir al carrer per protestar contra el turisme incívic i els apartaments turístics il·legals. És més, els veïns adverteixen que ho continuaran fent fins que l'Ajuntament adopti mesures efectives.

La protesta va tenir lloc just l'endemà de la reunió que els representants dels veïns van tenir amb l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Els veïns agraeixen el diàleg que els ha ofert l'Ajuntament, però encara troben del tot insuficients les respostes que ofereix als seus problemes, sobretot pel que fa al tancament dels pisos turístics i a les sancions que consideren que haurien de rebre els propietaris dels pisos il·legals.

Com a resposta a les protestes a la Barceloneta, l'Ajuntament de Barcelona ha inspeccionat 154 pisos ens dos dies i ha comunicat l'ordre de cessament d'activitats a 35 apartaments il·legals, contra la qual, els propietaris dels apartaments tenen ara deu dies per presentar al·legacions. L'Ajuntament pot sancionar-los amb multes de fins a 90.000 euros i denunciar-los per la via judicial per obtenir el tancament definitiu.

Arran de les inspeccions realitzades pels tècnics municipals, s'ha comprovat que el 10% dels apartaments inspeccionats amagaven activitats al marge de la llei.

Anar al contingut