Shirley Sotloff, en un moment del vídeo dirigit a l'autoproclamat califa Abu Bakr
Shirley Sotloff, en un moment del vídeo dirigit a l'autoproclamat califa Abu Bakr

La mare del periodista Stephen Sotloff, capturat pels jihadistes a Síria, demana en un vídeo que l'alliberin

La mare d'un periodista capturat pels jihadistes demana en un vídeo que l'alliberin

RedaccióActualitzat

"T'envio aquest missatge a tu, Abu Bakr al-Baghdadi al-Quraishi al-Hussaini, califa de l'Estat Islàmic. Sóc Shirely Sotloff. El meu fill Stephen és a les teves mans". Així comença el missatge en vídeo que la mare de Stephen Sotloff, un periodista capturat pels jihadistes, ha dirigit al líder de l'EI per demanar l'alliberament del seu fill.

L'Estat Islàmic amenaçava de matar Sotloff en el mateix vídeo de l'assassinat del també periodista James Foley. A canvi de la vida del reporter, els jihadistes exigeixen la fi dels atacs aeris de Washington contra les seves posicions.

Per la seva banda, la mare de Sotloff demana a Abu Bakr que "segueixi l'exemple de Mahoma", que va defensar "la gent del Llibre", és a dir, cristians i jueus. Shirley Sotloff afirma que d'ençà la captura del seu fill ha après molt sobre l'islam, i que una de les coses amb què s'ha trobat és que aquesta religió "ensenya que cap persona ha de ser considerada responsable dels pecats dels altres".

El periodista Stephen Sotloff té 31 anys i va ser capturat l'agost de l'any passat a Alep, mentre cobria la guerra de Síria com a "freelance".

Anar al contingut