Barcelona

Més de 5.000 persones donen l'últim adéu a Peret en la capella ardent del cantant

Familiars, representants del món cultural i polític, a més de ciutadans anònims, han dit l'últim adéu al rei de la rumba catalana a la capella ardent que s'ha instal·lat a l'Ajuntament de Barcelona

RedaccióActualitzat

Familiars, representants del món cultural i polític, a més de ciutadans anònims, han volgut acomiadar Peret a la capella ardent que ha quedat instal·lada des de les onze del matí a l'Ajuntament de Barcelona. Més de 5.000 persones han passat al llarg del dia pel Saló de Cent del consistori barceloní per dir l'últim adéu al rei de la rumba catalana.

A les 10 del matí ha arribat el fèretre al Saló de Cent, on l'han rebut els membres del consistori. A continuació, la família del cantant ha demanat una estona per acomiadar-lo en la intimitat i ha rebut la visita del president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l'alcalde de la ciutat natal del cantant, Mataró, Joan Mora.

A les onze han començat a arribar les primeres persones que volien acomiadar-se de l'anomenat rei de la rumba catalana, mort dimecres a causa d'un càncer de pulmó, una malaltia que el va obligar a deixar els escenaris a finals de juliol. Als peus de les seves restes mortals hi havia dues guitarres: una de l'any 1976, amb què actuava en tots els diretes, i una altra feta de flors.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat "la il·lusió i esperança que va generar Peret en la gent de Barcelona" i ha assenyalat que era "un gitano orgullós de la seva cultura i totalment integrat" a Catalunya, i ha destacat "tot el que ens ha fet gaudir amb la seva música". Juntament amb centenars de ciutadans anònims, per la capella ardent han passat cares conegudes com Dyango, les cantants Lucrecia, Marina Rossell i Núria Feliu, el presentador Justo Molinero o Joan Garriga, de La Troba Kung-Fú.

La família acomiadarà Pere Pubill Calaf en els funerals que es faran aquest divendres a Mataró, la ciutat on va néixer fa 79 anys. Una cerimònia on, per desig exprés de l'artista, amics i familiars interpretaran les cançons "El muerto vivo" i "Yo me iré".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut