Barcelona

Maragall anuncia la unificació del socialisme catalanista per aquest any

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Maragall ha avançat que el seu partit, Nova Esquerra Catalana, i Avancem, liderat per Joan Ignasi Elena, confluiran en un projecte comú en els pròxims mesos.

RedaccióActualitzat

Ernest Maragall ha anunciat a "El matí de Catalunya Ràdio" la unificació del socialisme catalanista per a aquest any. Maragall ha avançat que el seu partit, Nova Esquerra Catalana, i Avancem, liderat per Joan Ignasi Elena, confluiran en un projecte comú en els pròxims mesos. Precisament avui, totes dues formacions fan un acte conjunt a Palamós.

"En aquests moments hi ha una perspectiva positiva ben clara perquè aquest procés de confluència, de coincidència i d'articulació d'un projecte comú, estigui absolutament a l'abast els propers mesos. per l'any que ve deixem el procés de la confluència de la gran esquerra catalana, però aquest any hauríem de ser capaços de culminar el procés de reformulació del socialisme catalanista"

Precisament de cara a les eleccions municipals de l'any que, un cop unificats ja els dos partits, Maragall preveu establir pactes estables amb ERC i ICV, en aquest camí per construir el que ell anomena la gran esquerra catalana.

Ernest Maragall està convençut que si les formacions que lideren ell i Elena acaben plegades aquest 2014, molts ciutadans se sumaran al seu projecte i ha comentat que podrien aparèixer nous lideratges.

D'altra banda, Maragall insisteix que, el mateix dia que es convoqui la consulta, s'hauria de formar un govern de país, transversal, per arribar al 9 de novembre. Un executiu on Esquerra Republicana hauria de tenir un paper preeminent. Per Maragall, aquesta és la petició dels ciutadans compromesos amb la consulta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut