L'enèsim canvi de temps portarà més tempestes aquesta tarda

Un sistema frontal fa la guitza i trenca el temps d'estiu d'aquesta darrera setmana d'agost. Al matí, els núvols han deixat alguns ruixats. A la tarda, les tempestes esdevindran més intenses. Per dissabte s'obriran algunes clarianes transitòries, però encara quedaran ruixats i tempestes al Pirineu.

Alberto AlcántaraActualitzat

Un sistema frontal ha passat per damunt de Catalunya i ha trencat amb aquesta setmana d'estiu de finals d'agost. Han tornat els núvols i les pluges. Les temperatures baixaran, però no cauran del tot.

Ja de bon matí, els núvols arribaven a tota la meitat oest del país. Fins i tot, alguns nuclis de tempesta s'han avançat i deixaven precipitacions molt localitzades però intenses al Delta de l'Ebre. A l'estació de Sant Jaume d'Enveja hi ha el registre més important de la primera part del dia, amb 14 mm. També hem tingut alguns ruixats a punts del nord i nord-est, que han fregat ocasionalment la costa. Els registres van des de dècimes de pluja fins als 7 o 8 mm. 

De cara a la tarda es reactivarà la inestabilitat amb el creixement de nuvolades al Pirineu, la serralada Transversal i les muntanyes del prelitoral. Els ruixats i les tempestes podran caure a qualsevol indret, sobretot al prelitoral, la Catalunya central i el Pirineu oriental. Hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per intensitat de pluja. Localment cauran algunes calamarsades. Les zones on plourà poc o gens seran bona part de la Terra Ferma, la Terra Alta i la costa de Barcelona i de Girona, però hi haurà força nuvolositat, salpicada de clarianes transitòries.

Màximes avall.

El cel cobert de la nit ha permès que les temperatures matinals hagin estat molt suaus o altes a bona part del país. En canvi, l'absència de sol i les pluges faran caure les màximes, sobretot a la meitat nord. L'ambient serà una mica xafogós. Les màximes més altes del dia tocaran, puntualment, els 30 ºC.

I el cap de setmana...

Dissabte serà un dia de núvols abundants i també de ruixats al terç nord. Diumenge, el darrer dia d'agost, portarà més sol, però les tempestes no marxaran de l'entorn del Pirineu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut