Imatges d'arxiu de dos venedors ambulants al centre de Barcelona.
Imatges d'arxiu de dos venedors ambulants al centre de Barcelona.
Barcelona

Un grup de manters s'enfronta a pedrades a la Guàrdia Urbana al passeig de Gràcia de Barcelona

L'incident ha acabat amb un venedor detingut i quatre agents ferits lleus

RedaccióActualitzat

Una cinquantena de manters s'han enfrontat aquest dijous a pedrades en ple centre de Barcelona amb diverses patrulles de la Guàrdia Urbana que els perseguien. Els incidents han acabat amb un venedor detingut i quatre agents ferits lleus.

Els fets han començat poc després de les 13:00, quan diverses patrulles de la Guàrdia Urbana es disposaven a actuar contra un grup d'entre vint i trenta venedors ambulants instal·lats al passeig de Gràcia, a l'altura del carrer Aragó. Davant la presència policial, els manters han fugit a corre-cuita, en alguns casos emportant-se els fardells amb la mercaderia.

Posteriorment, els venedors desallotjats d'aquesta zona i altres procedents d'altres punts pròxims s'han agrupat a les proximitats del passeig de Gràcia i han començat a enfrontar-se amb la policia. Segons fonts municipals, durant els incidents alguns dels manters han llançat objectes i pedres als agents, quatre dels quals han acabat ferits, i també han trencat els vidres d'un cotxe de la Guàrdia Urbana.

La policia municipal ha aconseguit detenir un dels manters, al qual s'acusa d'atacar la policia, mentre que la resta dels venedors han pogut dispersar-se i escapar-se dels agents.

Anar al contingut