Merkel i Obama, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Merkel i Obama, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Washington

Obama i Merkel responsabilitzen Rússia de l'escalada de violència a Ucraïna

El president nord-americà i la cancellera alemanya creuen que Rússia "ha violat deliberadament i de forma repetida la sobirania i la integritat territorial" ucraïnesa

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Barack Obama, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, han assenyalat Rússia com la responsable de l'escalada de violència a Ucraïna i han apuntat els moviments de tropes russes denunciats per Kíev com la prova d'aquesta agressió. Tot i que ha evitat parlar d'"invasió", Obama sí que ha parlat de "continuació" de les accions de Rússia en territori ucraïnès "en els darrers mesos".

El president nord-americà ha explicat que ha conversat amb Merkel sobre la situació a Ucraïna i que tots dos han estat "d'acord que Rússia és responsable per la violència a l'est d'Ucraïna" i que "ha violat deliberadament i de forma repetida la sobirania i la integritat territorial" d'aquest país. A més, Obama ha afegit que "les noves imatges de les forces russes dins d'Ucraïna ho han deixat clar perquè tothom ho vegi".

La Casa Blanca creu que les sancions imposades fins ara a l'economia russa han estat "eficaces" i ha augurat "més passos" contra Moscou "perquè no hem vist senyals que Rússia estigui disposada a resoldre això de manera diplomàtica".

Reunió amb Poroixenko

A més, el mandatari nord-americà ha anunciat que el mes vinent es reunirà amb el president ucraïnès, Petró Poroixenko, per analitzar la crisi que viu el país. "La reunió de la Comissió d'Ucraïna de l'OTAN serà una altra oportunitat perquè la nostra aliança continuï amb la nostra associació amb Ucraïna i espero reafirmar el compromís ferm dels EUA amb el poble ucraïnès quan doni la benvinguda al president Poroixenko a la Casa Blanca el mes vinent", ha dit Obama.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut