La sala on es projectaran les pel·lícules amb la nova màquina digital.
La sala on es projectaran les pel·lícules amb la nova màquina digital. (Foto: ACN)
La Garriga

L'històric Cinema Alhambra de la Garriga reobre deu mesos després que es veiés obligat a tancar per fer reformes

Aquest divendres el cinema de la Garriga estrena el nou projector digital amb "El Niño", de Daniel Monzón

RedaccióActualitzat

Deu mesos. És el temps que ha trigat l'històric Cinema Alhambra de la Garriga a digitalitzar-se i remodelar les esquerdes de la teulada, però ara ja està llest per tornar a projectar pel·lícules. La reobertura és aquest divendres al vespre, amb la projecció d'"El Niño", el nou thriller de Daniel Monzón.

El cost dels canvis que l'Alhambra s'ha vist obligat a fer ha arribat als 240.000 euros, que s'han aconseguit per diverses fonts. El Cineclub La Garriga va engegar ara fa més d'un any una campanya amb la qual han aconseguit 45.000 euros. La resta dels diners vénen dels propietaris, de la gerència, de l'Ajuntament i de les ajudes de la Generalitat i la Diputació.

El gerent del cinema, Josep Maria Miró, ho qualifica de "miracle aconseguit entre tots". "Fa uns mesos vaig dir a l'Ajuntament que no podia tornar a obrir, però em van donar moral", ha recordat Miró.

L'amenaça per aquest cinema, que va ser construït fa un segle -el 1913- i va començar les projeccions l'any 1928, va arribar a finals del 2013. El projector de 35mm que utilitzaven quedaria obsolet a causa de la fi de les pel·lícules analògiques. Era necessari, doncs, modernitzar la sala i instal·lar-hi un nou projector digital.

Ara les pel·lícules arribaran a la Garriga amb només una o dues setmanes de retard respecte als cinemes convencionals. Malgrat la modernització de la sala, Miró conserva un punt nostàlgic: la màquina de 35mm es quedarà a l'Alhambra per fer projeccions de tant en tant.

Anar al contingut