Damasc

L'ONU xifra en més de tres milions el nombre de refugiats a Síria i en sis milions i mig el de desplaçats

El nombre de refugiats sirians ja supera els tres milions, el triple que fa només un any

RedaccióActualitzat

El 15 de març de 2011 esclatava el conflicte de Síria. Tres anys i mig després, la situació no està en vies de solució. Al contrari, empitjora. Segons xifres de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides pels refugiats, l'ACNUR, ja són tres milions els refugiats del país per culpa de la guerra. Una xifra esfereïdora en un país que en el 2012 tenia poc més de 22 milions d'habitants.

La situació a Síría ha empitjorat en els últims 12 mesos. La xifra de refugiats s'ha triplicat en només un any. Del milió als tres milions. I aquesta xifra només inclou les persones que han abandonat Síria i que s'han inscrit als països veïns, com el Líban, Jordània o Turquia. És a dir, les Nacions Unides admet que encara hi podria haver més refugiats.

L'ACNUR també parla de 6 milions i mig de desplaçats interns. Per tant, calcula que gairebé la meitat de la població siriana s'ha vist forçada a abandonar casa seva.

L'ONU alerta d'un empitjorament de la crisi humanitària al país, amb poblacions aïllades, afamades i sotmeses a la violència del règim de Damasc o bé dels jihadistes de l'Estat Islàmic.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut