Enric Millo, vicesecretari i portaveu del PPC
Enric Millo, vicesecretari i portaveu del PPC.
Barcelona

El PP acusa el govern de segrestar la Diada per fer-ne una festa independentista

Enric Millo assegura que la commemoració del Tricentenari s'ha convertit en la festa de la independència i demana que es busqui una altra data

RedaccióActualitzat

El Partit Popular ha criticat durament els canvis introduïts a la Diada amb motiu de la commemoració del Tricentenari del 1714. En una entrevistaa "El matí de Catalunya Ràdio", el seu portaveu parlamentari, Enric Millo, ha afirmat que el govern ha segrestat la Diada per convertir-la en una festa independentista.

Millo considera que el govern "exclou centenars i centenars de milers de catalans" portant la commemoració al fossar de les Moreres. Assegura que la festa no serà de tothom. Admet que és legítima, però demana que se celebri en una altra data.

"No és la festa de tots, és la festa de la independència"

Els canvis de la Diada

El govern i el Parlament qualifiquen la Diada d'aquest any d'excepcional perquè coincideix amb el Tricentenari. L'acte institucional, que tradicionalment es feia el dia 11 al parc de la Ciutadella, també es farà el dia 10 i es trasllada a la Llotja de Mar.

El president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, faran l'ofrena floral al fossar de les Moreres el dia 10 de setembre. Serà la primera vegada que un president de la Generalitat va al fossar coincidint amb la Diada.

La jornada es completarà amb un programa artístic pels barris del Born i de la Ribera de Barcelona, on van passar els fets del 1714.

L'endemà, dia 11, 300 violoncel·listes interpretaran una peça d'Albert Guinovart composta expressament per a l'ocasió. Una composició, a partir d'uns versos de Miquel Martí i Pol.

Sense el PP ni Ciutadans

Francesc Homs ha defensat els actes programats per la Diada i assegura que ningú no se'n pot sentir exclòs. Tot i això, el Partit Popular ja ha anunciat que no hi assistirà. Tampoc participaran dels actes, com és habitual, Ciutadans. Sí que hi anirà el PSC.

Anar al contingut