Josep-Lluís Carod-Rovira, en una imatge d'arxiu al Parlament de Catalunya (Foto: EFE)
Josep-Lluís Carod-Rovira, en una imatge d'arxiu al Parlament de Catalunya (Foto: EFE)
Bilbao

Carod-Rovira revela que un dirigent de CiU li va reconèixer que la formació cobrava comissions il·legals del 5%

L'antic líder d'Esquerra Republicana revela que anys enrere un dirigent de Convergència i Unió li va reconèixer que la formació cobrava comissions il·legals

Actualitzat

Del 3% al 5%. L'exdirigent d'ERC Josep-Lluís Carod-Rovira revela que anys enrere un dirigent de Convergència i Unió li va reconèixer que la formació cobrava comissions il·legals del 5%.

Arran del "cas Pujol", Carod-Rovira ha fet aquestes revelacions en una entrevista a Ràdio Euskadi. La declaració és contundent:

"Quan vaig denunciar el 3%, uns anys abans que ho fes el president Maragall, en acabar la sessió al Parlament algú molt important de Convergència en aquells moments se'm va acostar i em va dir: 'Això que has dit és mentida, és una injúria, és una infàmia, no és cert, no és el 3%, que jo sàpiga és el 5%'. Em vaig quedar atònit."

Carod assegura que el que més el va sorprendre va ser "la impunitat amb què es tractaven aquest temes".

En aquesta entrevista, l'expresident ressuscita el famós "tres per cent" que també va denunciar el president Pasqual Maragall, tot i que finalment se'n va haver de retractar. El 3% fa referència al suposat percentatge amb el qual es gravaven les obres públiques en forma de comissions per finançar CiU.

Un cop moral

Carod-Rovira ha assegurat que el "cas Pujol" ha estat "una maçada al cap", perquè a tot el món li havien arribat els rumors sobre irregularitats del seu entorn familiar i pensaven que l'expresident mirava cap a un altre costat.

Segons la seva opinió, ha estat més un cop moral que polític, i ha destacat que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol gairebé formava part del paisatge de Catalunya, era catalanista, europeista, i "ho tenia gairebé tot".

També ha argumentat que, si això se sabia abans, s'ha amagat mentre l'expresident "no qüestionava la integritat territorial".

Anar al contingut